Κάθε χώρος έχει τις δικές του ιδανικές ανάγκες. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θέλουμε να αλλάξουμε τον χώρο μας, να τον ανανεώσουμε και να του προσθέσουμε μια νότα μοντέρνου αέρα. Παρόλα αυτά συνήθως αναλογιζόμαστε τα έξοδα της διαδικασία και πάντα κομπιάζουμε και μένουμε στην σκέψη.

Κάθε χώρος έχει τις δικές του ιδανικές ανάγκες. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θέλουμε να αλλάξουμε τον χώρο μας, να τον ανανεώσουμε και να του προσθέσουμε μια νότα μοντέρνου αέρα. Παρόλα αυτά συνήθως αναλογιζόμαστε τα έξοδα της διαδικασία και πάντα κομπιάζουμε και μένουμε στην σκέψη.

Η κρεβατοκάμαρα είναι τόσο σημαντική όσο και το σαλόνι, γιατί μπορεί να μην είναι ο βασικός χώρος φιλοξενίας φίλων αλλά είναι το μέρος που στεγάζει την ξεκούραση και την χαλάρωσή μας και η αλήθεια είναι ότι το αισθητικό κομμάτι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην δημιουργία ευχάριστου και άνετου κλίματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα ανοίγαμε έναν οδηγό επίπλου και θα ψάχναμε να βρούμε τα φθηνότερα έπιπλα, ή διακοσμητικά αντικείμενα για να προσδώσουμε στην κρεβατοκάμαρα ανανεωμένο στυλ. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να εκπληρώσετε τον σκοπό αυτό με λίγα μόνο χρήματα;

Οι τοίχοι είναι το βασικό συστατικό στοιχείο του χώρου

Δεδομένου ότι οι περισσότερες κρεβατοκάμαρες είναι μικρού μεγέθους πρέπει να αναλογιστούμε πιο σημείο του δωματίου είναι το πιο καταλυτικό για την αισθητική του. Μα φυσικά οι τοίχοι! Ανανεώστε τους τοίχους σας με ένα μοντέρνο σχέδιο ή ακόμη και με ένα όμορφο χρώμα και δείτε αμέσως το ύφος του χώρου σας να αλλάζει. Δεν εννοούμε όμως να καλέσετε ένα συνεργείο και να ξοδέψετε του κόσμου τα λεφτά για να βάψετε τον χώρο, ούτε να αναλάβετε την αγγαρεία μόνοι σας! Μπορείτε να παράγεται το ίδιο(για να μην πούμε ποιοτικότερο αποτέλεσμα) τοποθετώντας μια ταπετσαρία!

Οι ταπετσαρίες είναι εύκολο να τοποθετηθούν και δεν χρειάζονται και ιδιαίτερα σύνεργα ούτε να περιμένετε το στέγνωμα των τοίχων για να τοποθετήσετε τα έπιπλα και πάλι στο δωμάτιο. Αντιθέτως μπορείτε να τις τοποθετήσετε στον χώρο με τα έπιπλα μέσα στο δωμάτιο! Επιπλέον όποτε την βαρεθείτε την αλλάζετε και βάζετε μια άλλη.

Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι μπορείτε να αποδώσετε πραγματικά όποιο σχέδιο έχετε στο νου σας, γιατί η ταπετσαρίες περιλαμβάνουν ήδη το σχέδιο!

Πoιο το κόστος; Δεν θα ξοδέψετε πάνω από 60 ευρώ και επιπλέον θα έχετε έναν ιδανικό και κομψό χώρο!

Αν και πάλι αυτή η τιμή σας ακούγεται εξωφρενική, μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε αυτοκόλλητα τοίχου και να προσδώσετε στην κρεβατοκάμαρα ύφος με ακόμη λιγότερα χρήματα!

Τα αυτοκόλλητα τοίχου δεν θα σας κοστίσουν πάνω από 30 ευρώ και είναι αρκετά μεγάλα και πολλά σε ποσότητα για να διακοσμήσετε όλο το χώρο! Προτιμήστε να τα χρησιμοποιήσετε σε μονόχρωμους τοίχους για να είναι το αποτέλεσμα πιο ποιοτικό και οπτικά καλύτερο.

Το μυστικό της ενσωματωμένης ντουλάπας

Τα περισσότερα σπίτια και διαμερίσματα διαθέτουν ενσωματωμένες ντουλάπες στους χώρους τις οποίες δεν μπορούμε να διαχειριστούμε με κάποιο τρόπο ώστε να δένουν με τον χώρο οπότε πάντοτε μοιάζουν να είναι παράτερες… Κι όμως αυτό που βλέπετε ως μειονέκτημα και σας προβληματίζει είναι στην πραγματικότητα η μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει ο χώρος σας αισθητική και πρωτοτυπία! Πως; Δεν θα χρειαστεί να βάψετε τις ντουλάπες σας! Μπορείτε πολύ απλά να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα ή ακόμη και ταπετσαρίες(φροντίστε να ταιριάζουν με τα χρώματα του δωματίου αλλά και με την απόχρωση στους τοίχους)

Βασικό ΤΙP

Αφού τοποθετήσετε στις ντουλάπες σας την ταπετσαρία ή το αυτοκόλλητο της επιλογής σας, ολοκληρώστε το σύνολο αγοράζοντας χρωματιστά πομολάκια με στυλ για τις ντουλάπες!

 

Για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Αγοράστε μοκέτες με ιδιαίτερο σχέδιο για την κρεβατοκάμαρά σας και προσθέστε επιπλέον ιδιαιτερότητα!

Όταν η κουρτίνα γίνεται περιττό έξοδο

Μην ψάχνετε αγωνιωδώς μια κουρτίνα με ιδιαίτερο σχέδιο και ποικιλία υφασμάτων. Μπορεί αυτό να επιτάσσει η μόδα όμως την διαβάσατε στα περιοδικά της μόδας επίπλου, αλλά στην πραγματικότητα στην περίπτωσή σας αυτό δεν είναι αναγκαίο γιατί έχει αποδώσει χρώμα και πολυποίκιλο σχέδιο από την ταπετσαρία, από το αυτοκόλλητο τοίχου ή ακόμη και από την διαμόρφωση στην ενσωματωμένη ντουλάπα! Επέλεξε μια απλή μονόχρωμη κουρτίνα που να ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο για να ολοκληρωθεί εικαστικά το σύνολο! Επιπλέον αν είσαι της λεπτομέρειας, αντί να δώσεις έμφαση στην κουρτίνα μπορείς να δώσεις στα κουρτινόξυλα! Διάλεξε το κατάλληλο χρώμα και τάπες με στυλ και απόδωσε στο παράθυρο και στην μπαλκονόπορτα προχωρημένο στυλ!

 

Με τέτοιου είδους μικρές αλλαγές η κρεβατοκάμαρα θα γίνει όπως ακριβώς την έχετε στο μυαλό σας και μάλιστα χωρίς να έχετε ξοδέψει παρά μόνο λίγα ευρώ, τα οποία θα έχετε αξιοποιήσει για όλη την διαμόρφωση της κρεβατοκάμαράς σας!

{fshare}