Η ταπετσαρία είναι μία από τις πιο λειτουργικές λύσεις για το σπίτι, αφού μας επιτρέπει να αποδώσουμε στους τοίχους όποιο σχέδιο θέλουμε χωρίς περιορισμούς!

Επιπλέον, η ταπετσαρία μας εξασφαλίζει ένα επιπλέον πλεονέκτημα! Είναι εύκολο να τοποθετηθεί, αφού η εφαρμογή της μπορεί να γίνει από εσάς τους ίδιους και δεν χρειάζεται να περιμένετε να στεγνώσει το χρώμα, όπως θα κάνατε αν βάφατε τους τοίχους.

Η ταπετσαρία είναι μία από τις πιο λειτουργικές λύσεις για το σπίτι, αφού μας επιτρέπει να αποδώσουμε στους τοίχους όποιο σχέδιο θέλουμε χωρίς περιορισμούς!

Επιπλέον, η ταπετσαρία μας εξασφαλίζει ένα επιπλέον πλεονέκτημα! Είναι εύκολο να τοποθετηθεί, αφού η εφαρμογή της μπορεί να γίνει από εσάς τους ίδιους και δεν χρειάζεται να περιμένετε να στεγνώσει το χρώμα, όπως θα κάνατε αν βάφατε τους τοίχους.

 

Η τοποθέτηση της ταπετσαρίας είναι μια εύκολη διαδικασία πρέπει όμως να γίνεται σωστά γιατί σε περίπτωση λάθους, μπορεί η επιφάνεια να μην στρώσει καλά πάνω στον τοίχο και να φαίνεται σε ορισμένα σημεία του, σαν να υπάρχει ένα τσαλακωμένο κολλημένο χαρτί.

Έτσι λοιπόν θεωρούμε σωστό να περιγράψουμε αναλυτικά την διαδικασία για την αποφυγή λαθών και την παραγωγή ενός ικανοποιητικού και αισθητικά όμορφου αποτελέσματος.

Τι θα χρειαστούμε: Μια ειδική κόλλα για ταπετσαρίες, έναν κόφτη, ένα μέτρο, την ταπετσαρία μας, δύο βούρτσες για τοίχους, αστάρι( το υλικό αυτό όπως και την κόλλα της ταπετσαρίας και τις βούρτσες μπορείτε να τα αγοράσετε σε καταστήματα με είδη σπιτιού αλλά και σε χρωματοπωλεία)

Προετοιμασία:

Σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να έχουμε μετρήσει τις διαστάσεις του τοίχου ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς πόσο θα κόψουμε από το ρολό της ταπετσαρίας.

Αφού ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες μετρήσεις παίρνουμε το ρολό της ταπετσαρίας και κόβουμε όσο ύψος χρειάζεται για να καλυφθεί σε ύψος όλη η επιφάνεια του τοίχου, και όσα κομμάτια ταπετσαρίας χρειάζεται(δηλαδή όσα φύλλα θέλετε) για να καλύψετε το μήκος του τοίχου. Για να είστε ακριβείς με τις μετρήσεις χρησιμοποιήστε το μέτρο πριν κόψετε.

Αφήστε λίγα εκατοστά επιπλέον μην τις κόψετε ακριβώς, θα καταλάβετε στην συνέχεια τον λόγο!

Σε δεύτερο στάδιο είναι σημαντικό να έχετε φροντίσει όλα τα παράθυρα να είναι κλειστά για να μην δημιουργείτε ρεύμα. Αυτό το τονίζουμε γιατί αν έχει αεράκι, τότε η κόλλα που θα απλώνετε στον τοίχο για την τοποθέτηση της ταπετσαρίας, θα στεγνώνει γρήγορα και η ταπετσαρία δεν θα κολλήσει καλά.

Ξεκινάμε με την τοποθέτηση!

Βήμα 1ο

Πάρτε την μία βούρτσα και απλώστε το αστάρι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του τοίχου. Αν δεν μπορέσατε να βρείτε αστάρι, τότε χρησιμοποιείτε την κόλλα της ταπετσαρίας για την ίδια εργασία. Αφού απλώσετε λοιπόν το υλικό, περιμένετε να στεγνώσει καλά ο τοίχος. Συνήθως το στέγνωμα διαρκεί μισή ώρα.

Βήμα 2ο

Επειδή τα κομμάτια της ταπετσαρίας σίγουρα θα διπλώνουν εξαιτίας του ρολού, διπλώστε από την αντίθετη πλευρά τις άκρες της ταπετσαρίας για να μην διπλώνουν αλλά και για να διευκολυνθείτε κατά την τοποθέτηση.

Απλώνουμε στο πίσω μέρος της ταπετσαρία, την κόλλα σε ένα- ένα από τα φύλλα που κόψαμε και πάμε να τα τοποθετήσουμε στον τοίχο μας.

Ξεκινάμε πάντα από το ταβάνι και απλώνουμε το φύλλο προς τα κάτω. Τα λίγα εκατοστά που αφήσαμε στην ταπετσαρία, όταν κόβαμε μας είναι χρήσιμα για αρχίσουμε να κολλάμε από το ταβάνι κι όχι από την σχισμή που χωρίζει τον τοίχο από την οροφή.

Βήμα 3ο

Μια μικρή λουρίδα θα ακουμπά το ταβάνι και άλλα λίγα εκατοστά θα περισσεύουν από την κάτω πλευρά. Κολλάμε την ταπετσαρία προσεκτικά με καθοδικές κινήσεις προς τα κάτω.

Για την διαδικασία χρησιμοποιήστε μια στεγνή βούρτσα με τις οποίες θα σχηματίζετε νοητά ένα Λ. η διαδικασία αυτή μας εξυπηρετεί στο να φύγει ο παγιδευμένος αέρας για να μην δημιουργηθούν φουσκώματα.

Φροντίστε η ταπετσαρία να μην διπλώνει σε σημεία. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία αυτή για μία- μία από τις λωρίδες που κόψατε.

Στην συνέχεια κόβουμε τις λουρίδες που περισσεύουν από πάνω και από κάτω προσεκτικά με ένα ψαλίδι. Αν χρειαστεί να ξεκολλήσετε λίγο την ταπετσαρία για να κόψετε ίσια το σημείο επιχειρήστε το, αλλά μετά φροντίστε να το πιέσετε και πάλι πάνω στην επιφάνεια του τοίχου για να κολλήσει καλά.

Τοποθετήσατε την ταπετσαρία σας με επιτυχία! Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει! Ο τοίχος σας είναι έτοιμος!

{fshare}